OM KODRESAN

PROGRAMMERA MERA

Kodresan.se handlar om lärande resor i grundläggande programmering. Och möjligheten att dela kunskap till fler genom att bli Folkbildningsambassadör i programmering. Lärresorna som just nu är under utveckling består av ett antal resmål där färden går via interaktiv video, digitala böcker och lärande spel. Min målsättning är digitala läromedel i kombination med Storytelling som leker med språk utan bråk och tråk. Det kommer också finnas innehåll riktat till Folkbildningsambassadörer och pedagoger.

Programmering är viktigt att kunna i vårt moderna samhälle där program ständigt påverkar. Med kunskaper i programmering följer även möjligheten att bli appkritisk. Det handlar om demokrati och källkritik. Om språkutveckling som är kopplat till program och maskiner. Och om digital innovation.

Varför vill jag att du lär dig att programmera? Jag vill att du ska få större frihet och fler möjligheter! Idag är många styrda via teknik och människor. När du kan programmera ser du troligtvis vilka program som påverkar dig, till exempel genom skola, arbete, familj och vänner. Jag vill att du ska kunna hacka dina program, framförallt de program som andra personer skapat åt dig, om det innebär att du kan blomma mer. Jag tror att med kunskaper i programmering ökar din frihet. Du kan också programmera ett tomt rum där du kan tänka ifred, vad är det du inte har lärt dig som du kan finna däri? Att många är upptagna och stressade idag kan bero på för krävande och kvävande programmering av sådant som inte alltid är viktigt. Att du lockas till en bildskärm kan ha en koppling till att det finns många som tjänar kronor på att du gör det, sätt kan till exempel vara reklam via internet eller försäljning i spel. Vilka val gör du och vilka val vill andra att du gör för deras skull? Vad serveras till dig utan att du ber om det? Varför? Vad är bra för dig och när får du vara ifred? Lär dig programmera för att slippa bli programmerad!

Häng gärna med på dessa miljövänliga avgasfria lärande resor och hör av dig till mig om du vill. Jag som utvecklar Kodresan heter Fredrik Pedersen-Dambo. Ibland håller jag kurser i programmering på bibliotek och i grundskolor och det är till de verksamheterna jag riktar mig till. Mer information om programmering och mig nämns på mitt företags hemsida.

BIBLIOTEK & SKOLA

Vill du samtala om lärande resor i programmering?
Anlita Kodresan till kurs på bibliotek eller skola?
Fortbildningskurser till pedagoger